miercuri, 5 octombrie 2011

CHEC CU CIOCOLATA

Necesar: 12 oua, 12 lg zahar, 12 lg ulei, 24 lg faina, 2 lg cacao, 1 plic praf de copt, 5 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de rom, 1 lg coaja de lamaie, bucatele de ciocolata alba si neagra

Se separa oualele. Se bat galbenusurile cu uleiul, zaharul vanilat,  faina si praful de copt. Se adauga albusurile batute tari cu zaharul si coaja de lamaie. Se scoate 1/3 din compozitie si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Se tapeteaza tavile de chec cu hartie de copt si se repartizeaza compozitia alba in mod egal.  Deasupra pe mijloc se aseaza compozitia neagra, si se amesteca usor cu furculita sa se intrepatrunda (sau nu). Peste chec se presara bucatele mici de ciocolata. Eu  am avut o gramada de Kindere,  pe care copii si nepotii mei le-au parasit dupa ce le-au scos jucariile. Se pun toate tavile odata la cuptor pentru 30 – 45 min. Se face proba cu scobitoarea, dar nu se deschide cuptorul decat dupa ce au crescut. Se taie rece, pudrat usor cu zahar pudra.

Observatii: Din ingredientele astea ies trei checuri, deci va trebuie trei tavi. Tavile nu se umplu mai mult de ¾, caci mai creste si o sa “zburde” prin cuptorul vostru.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu