sâmbătă, 1 octombrie 2011

PRAJITURA CU MURE


Necesar: 5 oua, 250 g unt sau margarina, 1 cana zahar, ½  cana de lapte, 1 praf de copt, 3 zahar vanilat, 2 cani faina, 1 estenta de vanilie, 300 g mure (congelate am avut eu)

Se topeste margarina la microunde (1 min) si se amesteca cu zaharul. Se adauga oualele intregi, zaharul vanilat, esenta de vanilie si laptele caldut, apoi faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa rezulte o compozitie curgatoare. Se tapeteaza tava de tarta cu hartie de copt si se toarna din compozitie, tanand cont ca ea mai creste la  copt. Se aranjeaza deasupra murele taiate pe jumatate, daca sunt mari sau intregi daca sunt mai mici. Daca vreti sa nu se duca la fund puteti sa treceti partea de dedesubt a fructelor prin faina.

Observatii: Din cantitatea de mai sus ies doua tavi de tarta cu prajitura ( ca in poza).
       Mure congelate am gasit in Auchan.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu