duminică, 16 octombrie 2011

PRAJITURA DIPLOMAT

Este o prajitura usor de facut, putand lua o infinitate de forme si culori. Avantajul e ca o poti face oricand folosind fructe de sezon.

Necesar: 500 ml frisca Hulala, 1 cana zahar, 1 cana lapte, 4 plicuri gelatina, 4 portocale, 4 kiwi, 2 banane, 100 g stafide, 1 cutie compot ananas.

Zeama de la ananas se amesteca cu zaharul si stafidele. Se pune la foc mic pentru 15 min, apoi se da la rece. Gelatina se amesteca cu laptele, pe "baie de apa",  fara sa dea in clocot. Se bate bine frisca cu 2 lg zahar. Se toaca toate fructele in forma dorita: cubulete, feliute. Intr-o cratita, tava de chec, casoleta sau chiar castron, se pune o folie de plastic alimentara si peste folie fructele care vor constitui decorul cand prajitura va fi rasturnata (deci fundul ei va fi fata). Frisca se amesteca cu  gelatina, fructele si zeama de compot racita si se rastoarna in tava pregatita.  Se da la rece pentru cateva ore si nu se scoate din frigider decat la momentul servirii, cand se rastoarna pe un platou.

Observatii: ca sa nu va chinuiti cu folia alimentara si sa nici nu faca cute (care se vor vedea pe fata prajiturii, ca la mine!), umeziti un pic vasul in care veti pune prajitura si apoi veti putea intinde mai bine folia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu