Am fost o incropeala care a devenit obisnuinta, asa era de buna!
Necesar: 5 oua, 1 cana si jumatate de zahar, 1 pachet de margarina Unirea, 1 cana lapte, 5 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 lg coaja de lamaie, 2 cani faina, fructe: 6 mere, 4 kiwi, 2 portocale.
Se rad merele, se curata kiwi si se toaca cubulete, portocalele se curata de coaja si pielite si se rup bucati. Toate se aseaza intr-o craticioara cu jumatatea de cana de zahar si 2 lg zeama de lamaie deasupra. Dupa ce au lasat zeama se pun pe foc si se calesc un pic, pana se inmoaie bine.
Se topeste margarina la microunde (30 sec) si se bate bine cu zaharul si galbenusurile. Se adauga laptele, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi faina si praful de copt. Se pune la cuptor pentru maxim 30 min, sa fie trei sferturi copt blatul. Se scoate, se repartizeaza uniform compozitia din fructe si se toarna deasupra bezeaua din albusurile batute tare cu 2 lg zahar pudra. Se pune prajitura in cuptor pentru inca cateva minute, pana se intareste bezeaua deasupra. Se scoate si se pune la racit. Se taie rece.Observatii: Se poate face cu orice fel de fructe, in orice combinatie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu