Necesar: 12 oua, 12 lg zahar, 12 lg ulei, 24 lg faina, 2 lg cacao, 1 plic praf de copt, 5 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de rom, 1 lg coaja de lamaie, visine din compot
Se separa oualele. Se bat galbenusurile cu uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. Se adauga albusurile batute tari cu zaharul si coaja de citrice. Se scoate 1/3 din compozitie si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Se tapeteaza tavile de chec cu hartie de copt si se repartizeaza compozitia alba in mod egal (3 tavi). Se aseaza compozitia neagra, si se amesteca usor cu furculita sa se intrepatrunda culorile, iar peste se aseaza visinele fara samburi. Se pun toate odata la cuptor pentru 30 – 45 min. Se face proba cu scobitoarea, dar nu se deschide cuptorul decat dupa ce au crescut. Se taie rece, pudrat usor cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu