duminică, 23 octombrie 2011

PRAJITURA CU MERE SI BEZEA

O prajitura de mare efect, eleganta si buna rau!!!

Necesar: 5 oua, 1 si 1/2 cana zahar, 1 pachet margarina Unirea, 1 cana lapte, 1 praf de copt, 4 zahar pudra, coaja de lamaie si esenta de vanilie (optional), 5 mere foarte mari (sau mai multe), 15 lg de faina cu varf.

Se separa oualele. Se topeste margarina la microunde si se bate bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile si laptele dulce. Faina amestecata cu praful de copt se adauga si ea. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 20 min (trebuie sa nu se coaca de tot, ci doar trei sferturi).  Se pune peste blat compozitia de mere,  calite ca pentru placinta,  cu 2 lg de zahar si 1 lgta de scortisoara,  si deasupra lor albusurile batute tare cu 1 lg zahar si 1 plic de zahar vanilat. Se mai da la cuptor pentru 10 - 15 min. Se taie doar rece, sa aiba timp sa se formeze deasupra ei brobonele de sirop.

Observatii: daca nu aveti timp sa caliti merele, nu-i bai. Am facut si cu ele rase, presarate cu 2 lg de zahar pudra si stropite cu 2 lg zeama de lamaie. Bun si-asa!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu