duminică, 23 octombrie 2011

KREM A LA KREM

Reteta asta am luat-o de pe net, dar am modificat si blatul si glazura (pentru ca nu aveam coniac  in casa, hic!).

Necesar: Blat: 6 oua, 6 lg zahar, 3 lg ulei, 1 plic Crem Ole de ciocolata.
Crema: 250 ml frisca lichida Hulala, 150 ml lapte rece, 1 plic Crem Ole de vanilie.
Glazura: 2 plicuri de budinca de ciocolata neagra de la Dr.Oetker (asta este noua!!), 600 ml pepsi.

Se pot separa oualele, eu nu am mai facut asta. Se amesteca cu zaharul, uleiul si Crem Ole-ul de ciocolata.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, pentru 25-30 min. Se verifica apasand cu degetul. Daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Daca se lipeste de deget, inapoi la cuptor!!! Se lasa la racit.
Pentru crema, punem frisca si laptele,  reci de la frigider, intr-un castron de mixer inalt,  impreuna cu Crem Ole-ul de vanilie. Se bate bine cateva minute, pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se da la frigider pana se prepara glazura. Se prepara budinca folosind pepsi in loc de lapte (nu uitam sa punem si 6 lg zahar!). O racorim un pic,  mestecand in ea sa nu se inchege. Scoatem prajitura din frigider si turnam budinca deasupra, cu grija sa nu stricam stratul de crema. Nivelam cu grija, sa nu scoatem crema deasupra. Dam inapoi la rece si taiem peste cel putin o ora.

Observatii: Se poate face crema si cu Crem Ole de capsuni.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu