miercuri, 5 octombrie 2011

DULCEATA DE GOGONELE

PUTETI COMANDA AICI
Necesar: 5 kg gogonele, 4 kg zahar, 2 lamai, 2 cani de nuca.

Se taie cuburi mici gogonelele si se toarna zaharul deasupra. Se lasa 2 ore mestecand mereu in ele sa se topeasca tot zaharul si sa iasa tot lichidul din gogonele. Se pun la foc mare, pana incep sa clocoteasca, dupa care se reduce focul la jumatate. Dupa ce se aduna toata spuma,se adauga lamaile, taiate feliute si fara samburi, si se mai lasa pe foc pana trece testul bobitei (adica bobita de dulceata pusa pe o farfuriuta rece ramane intreaga). Se pune fierbinte in borcane unde se adauga si nuca rupta bucati. Se aseaza borcanele cu capul in jos pana la racire.

Observatii: Pentru cine  crede ca locul gogonelelor nu este decat la saramura sau la otet, trebuie sa treaca peste prejudecati si sa incerce aceasta dulceata. Este asemanatoare la gust cu dulceata de nuci verzi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu