sâmbătă, 8 octombrie 2011

PRAJITURA CU MORCOV SI NUCA


Necesar: 5 oua, 1 pachet margarina/unt, 1 cana compot, 1 cana zahar ,1 praf de copt, 1 lg coaja de lamaie, 1 esenta de vanilie ,5-6 morcovi mari, 1 lgta scortisoara, 2 cani faina, 200 g nuca.

Se caleste morcovul ras pe razatoarea mica, cu 3 lg zahar si cu scortisoara.
Se topeste margarina/untul la microunde (30 sec) si se freaca bine cu zaharul si oualele intregi. Se adauga compotul, coaja de lamaie si esenta, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se aseaza compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, iar peste ea se presara morcovul calit si nuca pisata. Se pune la cuptor pentru 30 – 45 min, pana trece testul scobitorii. Se poate taia si calda, dar este de preferat sa se racoreasca putin.












Un comentariu: