miercuri, 5 octombrie 2011

PLACINTA CU IAURT

PUTETI COMANDA AICI
Necesar: 1 pachet foi de placinta, 10 oua, 1 kg iaurt (mai grosut), coaja de lamaie si portocala, 1 esenta de vanilie, 100 g stafide, 1/2  pachet unt, 1 1/2 cana zahar.

Se amesteca oualele cu zaharul, iaurtul si mirodeniile. Puteti bate separat albusurile daca doriti cu 2 lg de zahar, apoi sa le adaugati la compozitie. Se dezgheata foile de placinta. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, primele trei foi, stropite intre ele cu unt topit si putin zahar tos, apoi cu polonicul se ia din compozitie si se toarna peste foi sa le acopere bine. Se presara cu stafide si se aseaza alte trei foi deasupra, la fel stropite cu unt si presarate cu zahar si compozitie. Puneti din nou stafide si repetati procedeul cu foile si compozitia. La final trebuie sa aveti trei astfel de straturi, ultimul fiind de compozitie de iaurt. Se pune la cuptor pentru 30 - 45 min. Se verifica cu scobitoarea. Se taie calda sau rece, e la fel de buna.

Observatii: Daca credeti ca nu va descurcati sa repartizati uniform compozitia in cele trei straturi, impartiti-o de la inceput in trei parti. Daca doriti ca ultimul strat sa fie totusi de foi, ungeti bine cu unt si ou sa nu crape.
Si pentru ca va raman in jur de 4 foi din pachet, daca nu s-au rupt la manevrat, puteti face si o placinta cu spanac.

PS: Vine si poza cat de curand, pentru ca ultima data cand am facut,  a trecut "Catrina" prin bucatarie si nu am apucat nici o bucata, dar sa mai fac si poze!!!

Iaca poza:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu