sâmbătă, 15 octombrie 2011

NEGRESA

Necesar: 4 oua, 4 mere, 3 lg cacao, 20 lg zahar, 20 lg apa calduta, 15 lg ulei, 1 praf de copt, 3 plicuri zahar vanilat, 2 cani si 2 lg de faina, 1 esenta de rom, nuca.

Se bat oualele cu zaharul, uleiul, apa calduta, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca toate "prafurile": faina, praful de copt si cacaua (da' la ce va gandeati?!?). Se adauga peste compozitie si se amesteca bine. Merele curatate si rase se adauga si ele in compozitie. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, si se presara peste ea nuca maruntita. La cuptor sta intre 30 - 45 min. Se taie dupa ce se raceste.


Observatii: Se poate pune deasupra o glazura de orice fel (alba pentru efect), sau un sirop din 2 lg cacao, 2 lg zahar, 3 lg apa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu